Venemessut 2015

Venemessut 2015

Venemessut jos mikä tuo kesän talven keskelle. Paljon ihmeteltävää ja fiilisteltävää riitti. Kuvittelenko minä, vai onko tuo kalastusalue kasvanut messuilla vuosien aikana? Koska oma veneilykiinnostukseni rajoittuu lähinnä perämoottorilla varustettuihin veneisiin, skippasin suosiolla messuilta purjeveneet ja jahdit yms. Silti ei ollut mitään ongelmaa saada koko päivä kulutettua uutuuksiin tutustumiseen. Tässä muutama hajapoiminto.

Kaksiosainen Ursuit® Gemino Operative -kuivapuku

Pelastuspukujen eliittiä Ursuk Oy:n osastolla. Kaksiosainen Ursuit® Gemino Operative -kuivapuku pitää taatusti kalastajan kuivana.

Messujen ehkä näyttävin osasto oli Rapalalla ja sen vähän tönkösti nimeämä 3D jättiakvaario. 22 400 litraa vettä ja petokaloja. Hyvän kokoisia haukimammoja ja ahvenia ynnä muita kelpaa aina ihastella.

Rapala Jättiakvaario

Rapalan jättiakvaariossa esittelyssä parhaillaan Deeper -langaton kaikuluotain.

Rapala yhteistyökumppaneineen järjesti pitkin päivää tuote-esittelyjä altaalla mm. viehe-esittelyjä ja kuuleman mukaan ainakin eksoottisemmat bassit kävivätkin uistimiin kiinni. Altaalla esiteltiin mm. uutta insinöörityön hedelmää, heitettävää langatonta kaikua eli Deeper älykaikulaitetta  (mistä nää keksii nämä nimet). Ideana se, että siiman päähän sidotaan pallon muotoinen kaikulaite ja se lähettää kuvan bluetoothilla vaikkapa iphoneen. Toimii kuulemma myös pilkillä, jolloin laite sujautetaan avantoon ja hetken päästä meillä on tieto, että raaskiiko ruveta kalastamaan vai vaihtaako paikkaa. Kieltämättä saattaa vaikuttaa sivustaseuraajasta huvittavalta, kun pilkkimies reiän kairattuaan päättää puhelimeen katsottuaan, että ei siinä mitään kalaa ole. Mutta nämä hedelmät pitää ottaa vastaan nöyränä ja kiitollisena. Otamme siis mielellämme laitteen testattavaksemme.

Lowrance kaiut ja plotterit

Lowrance pitää hallussaan vene-elektroniikan piikkipaikkaa

Sitten ikävämpään aiheeseen. Vaikka olen aina vannonut Busterin nimeen laadukkaasta ja kestävästä veneestä puhuttaessa, olen viime vuodet hieman huolestuneena seurannut Busterin tuotekehitystä. En ole henkilökohtaisesti ihan innoissani lisääntyneestä muovitavarasta, mitä tulee varusteluun tai ylipäänsä kaikenlaisiin nippeleihin ja nappeleihin, joita Buster on alkanut uusiin veneisiinsä lisäillä. Ja nyt viimeisempänä ideana on uudessa LE-mallissa vuorata jopa sisäpinnat lasikuidulla. Yksi kysymys: Miksi? Tuntuu siltä, että kun peruskonsepti ei heistä riitä, niin lisäillään kilkkeitä. Kun esimerkiksi etuistuin edellisessä L -mallistossa vaihtui muoviin, alkoi hälytyskellot soida. Nyt messuilla en nähnyt L-Bustereissa enää etuistuinta ollenkaan, liekö syy, että se muovi-istuin ei kestänyt astinlautana. Nyt ei sitten edessä istuta ollenkaan, mikä taas vähentää veneen monikäyttöisyyttä. Buster on ollut vesilläliikkujan työkalu, mutta nykymallit eivät oikein tue enää tätä. Isäukkoni kuskasi aikoinaan saareen parin mökin verran rakennusmateriaaleja ensimmäisen sukupolven Sun Busterilla, nykyisiin Bustereihin en lähtisi ylipitkiä tukkeja sovittelemaan, saati mitään muutakaan ylisuurta tavaraa. No ehkäpä nykymökkeilijä ei ikinä vie saareen muuta kuin ihmisiä ja kauppakasseja. Hyväksytään siis tämä. Mutta entäpä sitten kalastajat?

Buster S Fish

Buster S Fish vapakalastajan tarpeisiin?

Etukäteen mainostettu erityisesti kalastajille suunniteltu Buster S fish osoittautui sekin sanalla sanoen pettymykseksi. Käytännössä tämä oli vain S -mallin vene, jota oli korotettu alumiinikehikoilla? Kahdelle heittäjälle liian pieni vene ei muutenkaan miellyttänyt silmää. Ainakin jos sitä vertaa Lundiin, josta Pasi kirjoitti äskettäin. Toki veneillä on muutamia tonneja hintaeroa ja aivan aiheesta. No ehkä minä vähän kärjistän tässä. Hyvännäköisiä ja linjakkaita veneitä Busterit pääsääntöisesti ovat, enkä minä tosiaankaan kaipaa niitä vanhoja saippuakoteloita takaisin. Tuntuu vain, että parhaan ei kannattaisi säästellä materiaaleissa eikä karsia käytettävyyttä jos mielii pysyä parhaana. Jännityksellä seuraan Busterin tulevia suuntia.

Markku Sihvosen käsistä syntyy mielenkiintoisia innovaatioita viehemarkkinoille.  Esittelyssä Loistovaappu, jonka uintia pystyy itse säätämään monella tapaa.

Markku Sihvosen käsistä syntyy mielenkiintoisia innovaatioita viehemarkkinoille. Esittelyssä Loistovaappu, jonka uintia pystyy itse säätämään monella tapaa.

Kalastusosastolla oli ilahduttavan paljon jälleen vieheitä ja muuta pientä tilpehööriä, jota uskoakseni näkyy vieläkin enemmän maaliskuussa koittavilla Outdoor-messuilla. Otamme tällöin näitä enemmälti käsittelyyn.

Muutamia uusia mielenkiintoisia yhteistyökuvioitakin soviteltiin, niistä lisää tulevaisuudessa. Koostan vielä pienen tunnelmapalan messuilta Youtubeen lähiaikoina, joten pysyttele kanavalla.

Ihan tässä tuli kesäiset fiilikset ja taas alkaa se joka keväinen kalenteriin tuijottaminen. Pari kuukautta enää ja sitten kausi starttaa!