Veneesi keulaan MotorGuide Xi5?

Veneesi keulaan MotorGuide Xi5?

MotorGuide rynnistää markkinoille

MinnKota on vuosia ollut kotoisessa maassamme lähestulkoon se “ainoa oikea” ja tunnetuin sähkömoottori. Toki muitakin on ollut tuloillaan, mutta koska ovat olleet vähemmän tunnettuja merkkejä, niin kuluttajat ovat olleet ilmeisen varovaisia niiden hankinnan suhteen. Nyt markkinoilla alkaa näkyä myös keulamoottori nimeltä MotorGuide.

Itse kirjoittelin jo lähes kaksi vuotta sitten tuosta taivasankkuri-toiminnosta MinnKotan keulasähkömoottorissa. Viime syksynä pääsin kuitenkin kalareissuun veneellä, jossa oli kilpailija MotorGuiden kone keulalla samalla taivasankkuriominaisuudella. Omalla kohdalla olivat nuo kokemukset tuosta taivasankkurista varsin vähäiset ja varmasti juuri siksi olin varsin nopeasti myyty tuolle MotorGuiden keulakoneelle.

Vain vene puuttuu…

Nyt kotona asennusta odottaa MotorGuide Xi5 pinpoint 55lbs-keulasähkömoottori. Em. kone on varustettu taivasankkurilla, eli vain napin painallus kaukosäätimestä, ja kone lukitsee itsensä gps:n avulla valitsemaasi paikkaan, ja varsin tehokkaasti myös pitää siinä. Ominaisuuksia on lisäksi monenlaista muutakin. Löytyy vakionopeuden säädintä, reittitallennusmahdollisuuksia, kurssin lukitusta jne. Lisäksi noissa gps:llä varustettuihin MotorGuide-keulasähkömoottorehin on mahdollista yhdistää Lowrancen kehittyneempiä yhdistelmälaitteita, jolloin voit karttaplotterin kautta myös ohjailla keulakonetta. Ilmeisen suosittu on tuo MG ainakin kalastusoppaiden keskuudessa, vaikka tottakai, MinnKotalla on oma vakiintuntu käyttäjäkuntansa ja hyvä niin. Hintaeroa ei noilla koneilla juurikaan ole.

Omalla kohdalla on vielä hieman auki, miten paljon tuota MotorGuidea tulevan veneen keulalla kehittelen, mutta eiköhän tuosta pyritä ottamaan kaikki mahdollinen irti, luonnollisesti. Tulevan kesän aikana lupaan kirjoitella tarkempaa tarinaa MotorGuiden keulakoneesta, jahka kokemusta alkaa käytöstä olla tuolla omalla koneella. Odotukset ainakin ovat todella korkealla. Aika näyttää, mutta todella toivon, ja myös uskon, että saan rahoilleni vastinetta. Noinkohan perinteinen ankkuri on jatkossa ainoastaan hätätilanteita varten mukana veneessä?

1-IMG_2792

MotorGuide Xi5 Pinpoint