Uusia jigejä koeajossa ahvenelle ja kuhalle

Uusia jigejä koeajossa ahvenelle ja kuhalle

Saimme testattavaksi uusia ja erilaisia jigejä viimeisimmältä kumppaniltamme, Jigiparatiisilta. Jigejä on uitettu nyt erilaisissa vesissä ja tilanteissa, ja tässä niistä muutamia ajatuksia ja kokemuksia.

Keitech-jigit – Easy Shiner

Keitechin uutuusjigi maistui kuhalle

Keitechin uutuusjigi maistui kuhalle

Meille lähetettiin Jigiparatiisista testiin mm. Keitechin Easy Shiner-jigejä koossa neljä tuumaa. Ensituntuma noita jigejä hypisteltäessä oli materiaalin erityisen pehmeyden aiheuttama yllätys. Minunkin käsissäni on vuosien saatossa ollut jos ja vaikka minkälaista jigiä, mutta materiaaliltaan noin pehmeätä en kyllä muista koskaan käsitelleeni. Oikeassa elementissä noita uitettiin hetki veneen vieressä pintakalvolla, jotta saatiin käsitys jigin uinnista. Herkkäuintinenhan tuo todella on ja lapiopyrstö lähtee vipeltämään jo pienessäkin vauhdissa. Jigin selkä- ja vatsapuolella on pienet halkiot ja esim. tuohon selkäpuolen halkioon saa näppärästä vaikka offset-koukun piiloon estämään roskien ja kasvien tarttumista.

 

Keitechin pehmeä materiaali rikkoontuu helposti kalan repiessä jigiä.

Testipäivänä noita uitettiin lähinnä kuhaa ja ahventa ajatellen ja varsinkin kuhalle tuo neljä tuumainen kelpasi aika ajoin varsin mainiosti ja varsinkin värit Fire Tiger ja Sexy Shad  olivat raadin mieleen. Muilla väreillä saatiin tuolloin lähinnä pyrstössä roikkujia, ja tuo toi esiin Keitechissä piilevän ongelman: materiaali on ehkä jopa liian pehmää, koska jo muutama pyrstössä roikkuja sai jigin lähes halki, jolloin painopääkoukku tuli miltei jigistä läpi, eikä kumia tahtonut saada enää millään viritettyä koukkuun niin, että se olisi siinä kunnolla pysynyt. Eräälläkin opaskeikalla kaksi kunnon kuhatärppiä asiakkaalle, ja jigi oli vaihtokunnossa. Jigiliima antoi ensiapua, mutta vain hetkeksi. Harmi, sillä jigit ovat todella hienosti uivia ja houkuttavat kaloja tehokkaasti. Ristiriitaiset tunteet jäivät noista jigeistä. Materiaalista huolimatta ja myös siitä johtuen Keitechin Easy Shiner-jigit ovat kuitenkin omassa pakissa jatkossa vakiovarusteita. Saattavat pelastaa päivän.

Keitech-jigit – Swing Impact

Swing Imapctin kumiseokseen on lisätty suolaa ja mustekalan tuoksua.


Swing Impactin kumiseokseen on lisätty suolaa ja mustekalan tuoksua.

Nämä pienet viipottajat on ensisijaisesti tarkoitettu ahvenille, mutta kelpaavat mainiosti myös kuhalle. Meillä testissä olleet olivat kolme tuumaisia, ja niitä käytettiinkin pääasiassa Dropshot-rigeissä, mutta menevät mainiosti perusjigauksessa myös. Värit olivat vaan sikäli tummia, että näissä tummissa ja saven värjäämissä vesissä eivät vielä päässeet oikeuksiinsa, mutta tuolla saariston kirkkaamilla vesillä pelittivät loistavasti. Jopa niin, että hauki nappasi menneessä koko rigin. Materiaali jigeissä on myös varsin pehmoista, että nähtäväksi jää tuo kesto-ominaisuus.

Swing Impactien kumiseokseen on lisätty suolaa ja mustekalan hajua, ja vaikkakaan tuo haju ei ihan voimakkaamasta päästä olekaan, niin perheen naisväki helposti saattaa huomauttaa, jos nuo keittiöön pöydälle jättää lojumaan. Ahvenkauden kiihtyessä ja parantuessa syksyä kohti, pääsevät nämäkin veijarit parempaan testiin. Muutama väri vielä lisää pakkiin, niin selviää toimivuus myös harmaammissa vesissä.

Dropshot-setti

Jigiparatiisi lähetti myös Dropshot-setit testiin. Paketti sisälsi kattavasti peruskamppeet, joita tarvitset homman aloittamiseen. Lisäksi uutena paketissa on muutama jigi valmiiksi pujotettuna stand out-koukkuun ikäänkuin malliksi. Paketista löydät erilaisia ja kokoisia jigejä, jotka ovat mallia Lunker City Fin-S fish. Lisäksi paketista löydät fluorosiimaa, stand out-koukkuja, leikareita ja dropshot-painoja.

Tuolla paketilla pääset helposti alkuun, jos tuo Dropshottaus kiinnostaa. Varsin mainio tapa kalastaa ahventa, ja kelpaa myös kuhalle. Tuohon fluoroon voit solmia vain yhden koukun kalastonhoitomaksun varjolla. Useampi koukku vaatii vesialueen omistajan luvan (muistaakseni…oikaiskaa, jos olen väärässä). Omalla kohdalla Dropshottaus on vielä opiskeluvaiheessa, mutta tulosta on jo syntynyt ja syksyllä tuota aletaan paukuttaa oikein tosissaan!

Jigiparatiisi on ollut itselle viime aikoina SE jigikauppa. Valikoimaa riittää, ja toimitus mutkatonta ja nopeaa. Voin varauksetta suositella muillekin.

Tuotteita testaataan markkinointiyhteistyössä Jigiparatiisi.fi:n kanssa.