Tuulahdus raikkautta – Mathildan Marina

Tuulahdus raikkautta – Mathildan Marina

Tutustumiskäynti Mathildan Marinan palveluihin

Vaikka Mathildan Marina on ollut jo viime kesästä asti yhteistyökumppanina, niin kaikkia sen palveluja ei vielä ole tullut testattua. Syömässä siinä on tullut toki poikettua jo monesti niin yksin kuin asiakkaiden tai perheen kera, eikä kertaakaan ole ollut moitittavaa ruoassa tai palvelussa. Päinvastoin. Monesti on ylittänyt odotukset nuo molemmat. Lisäksi kun henkilökuntaan on tutustunut kunnolla, on asioimisesta tullut aina vaan helpompaa ja sujuvampaa. Myös yhteistyö opastoiminnan suhteen on ollut todella mukavasti kasvamaan päin, ja asiakkaita on tullut Marinan kautta jo useitakin. Lisäksi tuonne Meri-Teijo/Strömma-suuntaan jos opasretket ovat suuntautuneet, niin Marina on ollut luonteva kohtaamispaikka retken alussa, ja monesti siinä ovat asiakkaat käyneet loppukahvilla tai ravintolan antimista nauttimassa. Ja koska kotia lähellä on tuollainen saaristomeren helmi, päätimme käydä Tomin kanssa testaamassa palvelut illasta aamuun ja aamusta iltaan.

Kamat huoneeseen ja kalaan

Koska hienojen kalavesien äärellä ollaan, niin testattiin palvelut kalastajan ja veneilijän  näkökulmasta, eli ilmoittauduimme, saimme huoneen, johon pikaisesti vietiin kamat ja siitä merelle kuha- ja ahvenjahtiin. Toki huonetta piti ensin ihmetellä, koska meille annettiin yösijaksi Marinan upeimmalla maisemalla varustettu huone, eli kahden hengen “korsu”, jossa parveke meren puolella. Tuota maisemaa ihailtiin kalapäivän päätteeksi muutamakin hetki, kun parvekkeella istuskeltiin iltapuffan jälkeen maha pystyssä, ja koitettiin nauttia saunaolutta. Parveke ei todellakaan ole pienimmästä päästä, ja vaikka siellä oli “ainoastaan” kaksi lampaantaljalla varustettua lepotuolia, niin olisi noita mahtunut sinne helposti neljä tai viisi…

Mereltä suoraan saunaan…johon olisi mahtunut muutama muukin

Intohimoisina kalamiehinä meni luonnollisesti aikataulut tiukille. Meille oli varattu sauna klo 20 eteenpäin tunnin ajaksi, sekä myös saunatilojen terassilla oleva poreamme. Saavuttiin vierasvenelaituriin vasta n. 19:50 varsin pomppuisen ja kostean paluumatkan jälkeen, joten saunaa todella kaivattiin. Keli oli varsin tuulinen ja aallot sen mukaiset, niin kamat suhteellisen kosteita, eli kylmä alkoi jo olla. Sauna, joka meille oli varattu, on tarkoitettu 12:lle hengelle. Tomi oli jopa hieman yllättynyt saunan koosta, koska ulos päin ei ehkä arvaa mitä kaikkea Mathildan Marina pitää sisällään. Tilaa siis oli rutkasti loikoilla lauteilla kahteen pekkaan. Marinassa on myös pienempi sauna, joka on tarkoitettu kuudelle hengelle, mutta näin tällä kertaa. Go big or go home. Saunasta nautiskelemaan terassilla olevan poreammeen kuplista. Poreammeesta on suorat maisemat merelle, joita pitää toki katsella pienen kaiteen läpi, mutta eipä tuo menoa haittaa. Harvemmin tuollaisissa maisemissa tulee poreammeessa istuskeltua!

Saunasta iltapuffa-pöytään

Marinan ravintolassa voi kesäaikaan nautiskella iltapuffan antimia, joita siis saa 17-21 välisenä aikana, ja tänä kesänä aina tuonne 13.8. asti, eli kunnes lasten kesälomat ovat ohi. Puffan antimet olivat kyllä sitä luokkaa, notta hohhoijaa! Kermaperunoita, lihapullia, kermaista lohta, salaattia, tuoretta leipää jnejne…siihen malliin ahmittiin, että jopa minä, jolla tunnetusti mahaan mahtuu vaikka mitä, jouduin luovuttamaan ja saunaoluttölkillisen imurointi kesti tunnin ruokailun jälkeen. Kuten sanotaan, ahneella on tietynlainen loppu…mutta ruoka oli todella, todella herkullista!!!

Iltasapuskan jälkeen sinne omaan “korsuun” nautiskelemaan loppuillasta ja fiilistelemään päivän kokemuksia. Kauaa ei parvekkeella lepotuolissa tarvinnut istuskella, kun täysinäinen vatsa viestitti pääkopalle tietoa unen tarpeesta. Eikä siinä kauaa mennyt vaaka-asentoon pääsyn jälkeen, kun uni vei voiton kalamiehistä.

Aamukasilta hotelliaamiaiselle

Toinen kalapäivä alkoi kahdeksan maissa herätyksellä ja siitä kömmittiin suoraan alakertaan aamupalalle. Kaikki löytyi mitä kaivattiin: kahvia, munakokkelia, pekonia, paistettuja makkaran paloja, muroja, leipää, leikkeleitä, tuoremehua…ei voi kuin kehua aamupalaakin, joka pieksi mennentullen kalliimmankin hotellin aamiaisen. Eikä liikaa voi korostaa noita maisemia, joissa aamiaista syötiin. Vaikka kotokämppä on meren rannalla, niin ihan noin lähellä aaltoja ei joka aamu todellakaan tule aamupalaa nautittua. Lisäksi jos keli olisi ollut lämpimämpi, olisi aamiaisen voinut nautiskella Marinan terassilla. Ja olisi sen varmaan saanut syödä oman huoneen parvekkeellakin, mutta eipä ollut tarvetta.

Kun aamupalaa oli ahdettu vatsa täyteen, oli aika suunnata taas takaisin merelle ahventa ja kuhaa etsimään (joita sinä päivänä mukavasti löydettiinkin kovasta tuulesta huolimatta). Kamat kasaan huoneessa, ja avainten luovutus, sekä iso kiitos ja kumarrus. Ei ole Mathildan Marinaa suotta kehuttu. Ja voi kehua vastakin. Suosittelemme lämpimästi, jos yösijaa kaipaat kala- ja/tai veneretkillesi, tai olet muuten vaan visiitillä saaristossa ja yöpymistä siellä harkitset.

Lisäksi Mathildan Marinassa on polttoainepiste, josta saat dieseliä tai 98 oktaanista bensaa menopeliisi. Myös beach volley -kenttä löytyy, sekä muutamia kuntoilulaitteita biitsikentän pielessä. Venepaikkoja saa varattua ja vuokrattua, vierasvenelaiturissa varmasti on tilaa, kun paikkoja siitä löytyy yli 40!!

Lisää Mathildan Marinan palveluista voit lukea tästä.

Me kalastusbloggarit kiitämme Mathildan Marinan henkilökuntaa ja kumarramme syvään, kun saimme hienon mahdollisuuden tutustua Marinan palveluihin ja antimiin. Ennenkaikkea kiitos Maria & Liisa tästä upeasta mahdollisuudesta ja kokemuksesta. Vaikka oli majoituskertana ensimmäinen, niin ei varmasti viimeinen. Lämmin suositus!!

Pasi & Tomi

Naturalbornfishers.com, Fishing guide services & Outdoor blog