Todellinen Ecogrilli Muurikalta

Todellinen Ecogrilli Muurikalta

 Laadukas, toimiva ja todellakin ekologinen

Testiin tulleessa Muurikka-tuoteperheessä oli mukana myös Muurikka Ecogrilli, jota pääsimme testailemaan tuossa jokin aika sitten kalareissun yhteydessä. Ennakko-odotukset olivat kovat ja korkealla, eikä pettymyksiä juurikaan tullut, vaan olimme Tomin kanssa yhtä mieltä siitä, että esimerkiksi keväisillä siikareissuilla on Muurikan Ecogrilli jatkossa vakiovaruste. Ecogrilli teki sen, mitä luvattiin ja monessa kohtaa sai hymyn kasvoille. Syksyn ja talven reissuilta uskoaksemme tulossa vielä lisää testituloksia. Ja ennen kaikkea, saariston syksyisissä ja hyisissä viimoissa testattuna. Mutta tässä ensikosketus tuotteeseen.

IMG_0799

Muurikka Ecogrilli

Ecogrilli pähkinänkuoressa

Muurikka Ecogrilli on siis todellakin ekologinen, ja on valmistettu tervalepästä. Kaupasta hankittaessa on grillin ympärillä muovit, jotta kaiverrettuun tervaleppään sisään laitetut hiilet ja sytytyspala pysyvät paikoillaan. Ecogrilliä saa kahta kokoa, joista pienempi on halkaisijaltaan 20-24 cm, ja suurempi 24-28 cm kokoinen. Käyttövalmiiksi saatettaessa poistat vain ecogrillin ympäriltä tuon muovisuojan (jota ei luonnollisesti jätetä luontoon tai polteta) ja tuikkaat grillin keskustassa olevan sytytyspalan tuleen. Ecogrilli syttyi helposti, ja oli lupausten mukaisesti käyttövalmis n. 20 minuutin kuluttua, kuitenkin niin, että grillin reunoilla oli edelleen palamatonta puuta, joka lisäsi grillin käyttöaikaa varsin roimasti.

Tervaleppä materiaalina toi todellakin mukavan tuoksun ympäristöön, kun grilliä käyteltiin. Ja lämpöä myös riitti, enemmän kuin tarpeeksi. Ecogrillin lämmössä paistat helposti pihvit ja makkarat, savustat kalat jne. Tai vaan lämmittelet ja keräät fiilistä aidosta tulesta eräreissulla. Meidän testireissulla lämpöä riitti siten, että vielä kun grilliä sammuteltiin, niin ympärille asetellut kivet sihisivät kuin saunan kiukaalla, kun vettä tuhkan, hiilten ja kivien päälle kaadeltiin. Tuossa kohtaa sytytyksestä oli kulunut n. 1,5 tuntia. Ja todellakin, Ecogrillistä jäi jäljelle vain tuhkaa ja hiiltä.

IMG_0808

Muurikka Ecogrillin eri vaiheita. Kahvipannun alla oleva ritilä ei kuulu tuotteeseen.

Plussaa ja miinusta

Pluspisteitä Ecogrilli saa ehdottomasti ekologisuudestaan ja seuraavista pointeista:

-jäljelle jäi todellakin vai kasa tuhkaa ja hiiliä.

-ei sytytysnesteiden sivumakuja ruuassa.

-ainoa roska oli ohut muovi, jolla Ecogrilli oli suojattu. Meni pieneen tilaan taskuun ja oli helppo tuoda maastosta pois.

-tervaleppä valmistusmateriaalina toi mahtavia tuoksuja grillin palaessa.

-aidon tulen tuoma lämpö ja tunnelma eräretkellä.

-syttyi todella helposti ja hetkessä

Mutta ei plussia ilman miinuksia:

-Kokonsa vuoksi ei ehkä miellyttävin kannettava esim. repussa.

-Avotuli, joka vaatii maanomistajan luvan.

-Ei kuitenkaan se nopein tapa valmistaa ruokaa eräreissussa.

-Kahvipannu esimerkiksi vaati alleen ritilän, jotta saimme sen pysymään suorassa ja paikoillaan. Ja todettava onkin, että jos jotakin muuta kuin makkaraa aikoo paistaa, on mukaan suunniteltava muutakin kuin pelkkä grilli. Siihen esimerkiksi sopii hyvin esim. Muurikka Leisku-retkipaistinpannu.

Ja yhteenvetona…

Jos liikut esim. veneellä, kelkalla, autolla tai muulla siirtymävälineellä, jossa on tilaa kuljetella enemmänkin tavaraa, on Muurikka Ecogrilli ehdottomasti mukaan ottamisen arvoinen. Itse pidän kyllä näppäristä ja nopeista retkikeittimistä, mutta mikään ei voita tuolla luonnon helmassa aitoa tulta ja siitä lähtevää vienoa savun tuoksua. Lisäksi lämpö, jota aito tuli antaa, on monesti se reissun fiiliksen nostattaja. Toki vielä ei ole vastaan tullut sellaista ratkaisua, joka koivuhaloista viritetyn nuotion voittaisi, mutta Muurikka Ecogrilli ei siitä kauas jää. Hintaa noilla Ecogrilleillä on siinä kympin hujakoilla. Muurikka Ecogrilliin voit käydä tarkemmin tutustamassa OpaMuurikan sivuilla. Anyway, meille tuo Ecogrilli on pidemmillä kalareissuilla vakiovaruste juuri tuon helppouden ja ekologisuuden takia. Ei voi kuin suositella. Ja kuten jo alussa totesin, mielenkiinnolla testataan tuotetta lisää syksyn ja talven keleissä, nyt kun perusprinsiipit on tiedossa.

Muurikka-tuotteita testataan markkinointiyhteistyössä OpaMuurikka Oy:n kanssa.