Kiinnostuksena savustaminen

Kiinnostuksena savustaminen

Grillaus on niin last season! Nyt pitää ottaa haltuun savustaminen ja kaikki sen niksit.

Vuosia olen kalaa savustanut appiukon lahjoittamalla boksilla, jonka saa kätevästi kaasugrilliin. Hyvin on toiminut ja alankin olla aika velho, mitä tulee fileen savustamiseen. Boksi on vieläpä tehty haponkestävästä teräksestä, joten eliniältään ikuinen. Uutta grilliä jos muuten tekee mieli, niin suosittelen grillikauppa.comia, valinnavaraa riittää ja hinta/laatu kohdallaan.

Mutta että nyt on haussa tuommoinen Mustang-merkkinen kaasusavustin, johon saa kunnon lihaköntsät sisään.

mustang

Etuna tuossa on, että saa kerralla suuremman satsin, josta riittää vaikka naapureillekin. Kypsytysaika on kumminkin sen 6-7h, joten pienen lihabiitin takia ei siihen viitsi ryhtyä. Puruakin kuluu joka tapauksessa, joten kannattaa kerralla tehdä isompi satsi. Lisäksi tuossa mallissa pystyy riiputtamaan lihaa tarvittaessa. Alatasolla on iso astia, joka täytetään vedellä, ettei pääse tuote kuivumaan.

Muutaman kerran olen saanut syödä vasta savustettua ribsiä ja ei sitä kyllä mikään voita. Kaasusavustimen etuna on lämpötilan hallinta. Hiilisysteemeillä homma on paljon haastavampaa. Lämpötila ei nimittäin saisi juuri yli +70 astetta ylittää. Kalalla kriittinen raja on kokemukseni mukaan siinä +90 asteen kohdalla, muuten rupeaa kuivumaan kun nesteet kiehuvat. Sähkösavustin olisi muuten hyvä, mutta alan asiantuntijat sanovat, että se punainen rinkula lihan sisään syntyy ainoastaan tulella. Mene ja tiedä, käteviähän nuo sähkösavustimet ovat. Kannattaa tutustua täältä.

Grillikaupasta löytyy muitakin ratkaisuja, jos savustaminen tai grillaaminen kiinnostaa. Tarpeeksi suuria savustuslaatikoitakin löytyy.