Popper, kaislat heiluvat ja vesi roiskuu!

Popper, kaislat heiluvat ja vesi roiskuu!

Fladen Conrad-popperi

Otsikko viittaa popper -kalastamiseen, vaikka joku kaksmielinen voisi ajatella aivan jotain muuta 😀

Muutaman kerran on tullut popperia testattua ja on varsin hauska kalastusmuoto. Toki on ollut havaittavissa, että vettä ei alla saa olla liikaa, koska muuten menee helposti pelkäksi vieheen uittamiseksi. Omat kokemukset ovat lähinnä isolta, matalalta meren lahdelta (vettä 1-1,5 metriä), jossa myös niin paljon ahvenvitaa, että perus-uistimen kanssa menis hermot totaalisesti. Popperin uittamista  piti aika tovi opiskella jotta se oli “elävän” oloinen. Ja kun heittokertoja kertyi, alkoi tapahtua. Hauet tekivät varsin näyttäviä loikkia ja tärpit todella tuntuivat vavassa. Ja muutamaan otteeseen kala iski kiinni aivan veneen vieressä, kun oli jo viehettä nostamassa ylös seuraavaa heittoa varten.

Popper haukien mieleen

Omat Fladen Conrad-popperit on kaikki ostettu Motonetista ja ovat kooltaan 8 cm ja 11 cm. Lyhyempi versio näyttäisi olevan myynnissä myös ainakin  Rialinnassa. Parhaat tärpit ja saaliit on tullut juuri noilla pienemmillä. Kauheesti en ole saaliiksi saatuja haukia punninnut, koska en juurikaan kyseistä otusta enää kalasta (lapsena tuli se kiintiö täyteen….), mutta pari on ollut sellaista viiden kilon luokkaa ja ahvenista useat ovat olleet yli puoli kiloisia.

Tomi kommentoi, että tuntui jotenkin heitto- ja perhokalastamisen yhdistelmältä ja ei hänkään jätä poppereita pois kalapakista jatkossa.

Popper on kaikin puolin kokeilemisen arvoinen juttu. Hauska kalastusmuoto, jossa ei jää epäselväks, et oliko tärppi vai ottiko viehe kiinni johki roskaan. Itse meinaan ensi kesänä jatkaa popper-harjoittelua ja suosittelen muillekin lämpimästi!!

Motonetin hinnat kalastustarvikkeissa ei päätä huimaa. Kannattaa käydä katsastamassa tarjontaa heidän verkkokaupassaan täältä.