Pilkkivarusteet talveen

Pilkkivarusteet talveen

Vuosi vaihtui ja viimein muuttui kelikin talviseksi. Viime talvi oli etelässä niin heikko, ettei pilkille päässyt kertaakaan. Niinpä poltteleekin jo kovasti päästä kuhia jahtaamaan. Pilkkiminen jos mikä on välinelaji siinä mielessä, että heikoilla varusteilla tulee äkkiä kylmä ja armoton ketutus. Mikään ei ole niin viheliäistä kuin vaikkapa heikkolaatuiset pilkkisaappaat, tylsä kaira, hiertävä reppu ja hikoilusta kastuva haalari, joka kuitenkaan ei pidä kylmää loitolla. Puhumattakaan hanskoista, jotka ovat liian kömpelöt pilkkimiseen ja tai kylmät. Ei tarvitse kuin muutaman näistä asioista osua kohdalle samanaikaisesti, niin kyllä ainakin meikäläisellä on into tähän talvilajiin taas hetkeksi tapettu. Mutta silloin kun varusteet pelaavat, keli on mukava ja kalaakin tulee, niin mikäpä sen mukavampi tapa viettää talvipäivää. Tässä muutamia tuotteita nettikaupoista, joilla ajattelin lähteä pilkkikokemuksiani kohentelemaan:

lämpöpuku

Imax Thermo Suit Lämpöpuku

Kaksiosainen lämpöpuku on liikkuvuuden kannalta mielestäni parempi kuin haalari. Puvun pitää ehdottomasti olla vedenpitävä ja vetoketjujen laadukkaat ja suojatut lumelta ja viimalta. Imaxin thermo suit on hintaansa nähden todella laadukkaan oloinen ja lämmin. Lahkeensuut ovat kiristettävät ja huppu irroitettavissa.

 

 

 

ahkio

Pelican Snow Trek 60 Ahkio

Ahkio on aivan ylivoimainen pilkkireissussa. Kairan ja repun kantaminen käy yllättävän työstä vähänkin pitemmän tarpomisen jälkeen varsinkin, jos lunta on enemmänkin jäällä. Jälkikasvu tahtoo myös välillä ängetä mukaan pilkille, siksi otan saman tien isoimman ahkion.

 

kaira

Mora Ice Nova 110 mm

En tiedä, onko minun järkeä sijoittaa 170e siihen, että saan reikiä jäähän. Mutta kyllä se vaan varsinkin kuhien etsimisessä saa huolella kairata ja tämmöisiä ydintalvia kun tulee niin jäiden paksuudet kanssa kasvavat. Moran Ice Nova on kyllä upea hifistelykaira. Ominaisuuksia riittää. Terä muodostuu kestävästä ja kevyestä komposiittikruunusta, johon teräpalat kiinnittyvät aina oikeaan asentoon. Helppo vaihtaa varaterät vaikkapa jäällä. Varsi on teleskooppinen joten kairan kokonaispituus on säädettävä kairaajan mieltymysten mukaisesti. Kahvat on uuten laakeroitu sulavan kairaamisen takaamiseksi. Kierteen varteen on lisätty kädensija josta kairaa on helppo ja lämmin kantaa. Kairaa pystyy käyttämään myös moottorikairana.

reppujakkara

Retki FINLAND PRO Reppujakkara

Tästä ei reppujakkara enää paljon parane. Erä 1/2006 testivoittajan paranneltu versio. Tämmöiselle isommalle kaverille oleellinen asia on jakkaran normaalia suurempi korkeus (52cm). Taskuja ja ominaisuuksia riittää. Reppu soveltuu mainiosti myös metsästykseen.