Passipaikalla Varustelekan ampujahanskat

Passipaikalla Varustelekan ampujahanskat

ampujahanskat

Aseenkäsittely kohmeisilla sormilla on eilispäivää, sillä pikkurahalla saa hyvät ampujahanskat. Monta vuotta sitten tilasin itselleni Varustelekasta Saksan armeijan lentäjien käyttämistä käsineistä muokatut, osittain nahkaiset BW taisteluhanskat eikä ole tarvinnut katua. Ampujahanskat ovat ainakin jollain tavalla paloturvalliset, eivätkä kastu kovin helposti. Lisäksi niissä on varsin pitkä varsi, joka suojaa myös rannetta ja käsivartta lumelta ja viimalta.

Lentäjän hanskat

ampujahanskat

Varsin kovassa ja monipuolisessa käytössä ovat olleet ja sen kertoo jo kuvakin, kun sormiosien päät ovat osittain jo puhki kuluneet, vaikka ovatkin nahkaiset.

Kovin lämpöiset ne eivät ole, mutta loppukesän ja alkusyksyn illoissa ovat varsin hyvät käsissä, kun pitelet iltakasteen jäähdyttämää haulikkoa sylissäsi sorsapassissa istuessasi.

Samaisesta paikasta tilasin toisetkin hanskat, joita mainostettiin ampujan hanskoina. Nämä käsineet (FinnProtect P200) ovat varsin ihon myötäiset ja niissä on kämmenpuolelle integroitu erilaisia pehmennyksiä, jotta aseesta saisi tilanteessa kuin tilanteessa tukevan ja napakan otteen.

Ampujan hanskat

Lämpimiä eivät ole, koska ovat ohuet, mutta eipä niitä olekaan tarkoitus talvella pitää. Nämäkin Varustelekan hanskat ovat varsin mukavat sorsapassiin. Ne ovat tarpeeksi ihon myötäiset ja ohuet, että esim. aseen lataaminen onnistuu varsin vaivattomasti. Itselläni ne ovat talvisin salikäytössä ja toimivat mukavasti myös siinä.

Kummatkaan eivät olleet hinnalla pilattuja. Taistelijanhanskat 14,99 € – 24,99 € ja Ampujanhanskat parikymppiä. Molemmat ovat hintansa väärtit. Taisteluhanskat ovat sitä luokkaa mukavatkin vielä käsissä, kuin toinen iho, että itselläni on jo toinen pari menossa. Ja tuskin jää viimeiseksi. 🙂