Muistitko huoltaa trailerisi? Tsekkaa Oivahuolto.fi

Muistitko huoltaa trailerisi? Tsekkaa Oivahuolto.fi

Oiva Perävaunuhuolto fiksaa kärrysi ja trailerisi

1-IMG_8737Moniko venettä trailerilla säilyttävä ja liikenteen seassa auto-vene -yhdistelmällä ajeleva voi käsi sydämellä sanoa huoltavansa trailerinsa säännöllisesti? Moniko tarkastaa jarrujen kunnon, jarruvaijerien liikkuvuuden, pyörien laakerien kunnon tai trailerin sähköt säännöllisesti? Käsi ylös, jos vain ajelet ja luotat siihen, että kyllä se kunnossa on, kun oli viime kesänäkin. Autoa ja venettä kyllä hinkataan ja kiillotetaan, mutta aivan liian usein jää tärkein, eli traileri vaille minkäänlaista huoltoa ja huomiota. Kyllä, käsi nousi täälläkin. Käynti Espoossa, Oiva Perävaunuhuollossa avasi omatkin silmät. Vankkuri ei vielä vanha ole, ja vaikka runko onkin alumiinia, niin paljon on myös kuluvaa osaa, jotka pitää tarkastaa ja vaativat huoltoa.

Perushuolto

Kun Oivahuoltoon aikaa varasin, niin oli mietittävä huollon laajuus. Sähköissä ei ole ollut minkäänlaisia ongelmia, niinkuin ei toki muissakaan trailerini elementeissä, vaan kaikki on toiminut moitteetta. Silti oli tarve viedä kärry huollettavaksi ja tarkastettavaksi. Varasin siis perushuollon, ja lisäksi totesin kölirullien olevan jo tiensä päässä kovasta materiaalista huolimatta, joten vaihtoon siinä samalla.

1-IMG_8746

Siitä se lähtee!

Paikalle päästyäni traileri nostimelle ja ylös, ja niin alkoi armoton huolto. Päällisin puolin oli kaikki edelleen loistavassa kunnossa, totesi huoltoa tehnyt herrasmies, ja alkoi irrotella renkaita, sekä jarrurumpuja. Se, mitä sieltä paljastui, oli lievästi yllätys. Saaristomeren kaiken syövyttävään veteen on tuota omaakin Alutraileria upotettu ties kuinka monta kymmentä kertaa, mutta niin vaan jarrumekanismit olivat kunnossa, vaikkakin jonkin verran ruosteessa. Samaten jarrupalat olivat kyllä kuluneet, mutta vielä pintaa ihan mukavasti. Jarruista aika paljon huollon aikana keskusteltiinkin, ja niihin liittyvistä ongelmista. Jarrupalojen kesto on yksi murhe, joka on syytä ottaa huomioon, kun vaunua mereen upottelee. Palat sinänsä eivät ota siipeen, mutta liima, jolla palat on yksikköön liimattu, ei merivedestä pidä. Jos hyvä tuuri käy jarrupalojen irrotessa, ne murenevat pieniksi paloiksi ja pölynä haihtuvat ajoviiman mukana pois. Mutta huonolla tuurilla irtoaa koko pala kerralla ja kiilaantuu jarruyksikön ja jarrurummun väliin, ja lukitsee renkaan. Jokainen voi funtsia miten siinä käy, jos isommalla paketillakin tuolla ajelee sellasta 80 km/h haipakkaa….

1-IMG_8754

Jarruyksikössä alkaa jo näkyä meriveden aiheuttama korroosio

Vesitiiviit laakerit olivat säilyneet juuri niinkuin pitääkin, ehjinä ja ilman laakereille päässyttä vettä. Ei rahinoita, ei mitään. Hyvä niin. Olen kyllä pyrkinyt ajamaan traileria siten veteen, että renkaan keskiö olisi pinnan yläpuolella, eikä laakereille tulisi suoraa merivesikontaktia, mutta ihan joka rampilla tuo ei onnistu. Eikä sitä aina edes muista. Anyway, laakereille ei tarvinnut tehdä mitään.

1-IMG_8751

Vesitiivis laakeri edelleen vesitiivis

Jarruvaijerit menivät vaihtoon, vaikka eivät jumissa olleetkaan. Toinen liikkui kutakuinkin normaalisti, mutta toisessa oli havaittavissa selvää jumitusta. Noita vaijereita kuulemma myydään määrämittaisina, eli jos uusia pitää hankkia, niin mittaa ensin vanha, ja sitten uutta hakemaan. Pituudet ovat kuulemma n. 1o cm välein, joten ihan mauserilla niitä ei tarvitse mitata.

Kun jarrut oli huollettu, tarkastettu ja säädetty, niin ei muutakuin renkaat takaisin paikalleen ja kölirullien kimppuun. Vanhat olivat todellakin saaneet hiukan siipeensä ja kulumaa oli jo aika huolella. Varmaan osasyy veneen köliraudan pienet nirhaumat, ja samaten kölirullien läpi menevät akselit, jotka olivat myös aikalailla jumissa. Eipä ole tullut juurikaan mieleen niitä pyöritellä, vaikka onhan se nyt selvää, että sinne pääsee maanteiltä pölyä ja merestä suolaa ja roskia. Jumiinhan tuo menee, ellei sitä yhtään liikuttele.

1-IMG_8741

Vanhat kölirullat olivat jo aikansa eläneet…

Kölirullien kanssa hetki painittiinkin, mutta ammattimiehen ammattityökaluilla onnistui tämäkin homma. Opinpahan ainakin, että kölirullien akseleita on syytä liikutella, niin huolto sujuu huomattavasti jouhevammin. Lisäksi välttyy huoltomiehen kommentilta “Näitä voi kans joskus liikutella, ni eivät ihan näin kovin jumitu”, sekä siihen perään heitetyltä paljon puhuvalta katseelta. Viimeiseksi silaukseksi rasvaa ja vaseliinia niitä huutaviin kohtiin ja suunta kotiin.

1-IMG_8779

Uudet kölirullat testiin

Loppuviimein huollosta jäi hyvä fiilis. Paljon opin itsekin trailerin huollosta, ja on paljon asioita, jotka voi ja pitää tehdä aika ajoin, jotta kärry pysyy oikeasti kunnossa. Vähän oikeasti välillä hävetti, että jotkut huoltotoimenpiteet olin kyllä täysin laimilyönyt. Huollon yhteydessä sai myös vinkkejä esim. jarrujen säädöstä, ja ylipäätään tietoa siitä, miten mikäkin mekanismi toimii. Lupasin myös olla muutamia sisäpiirisalaisuuksia paljastamatta trailerin huoltoa koskien, ja sen lupauksen aion pitää.

1-IMG_8744

Traileri huoltoon mielellään tyhjänä, terv. huoltohenkilökunta

Oivahuolto.fi toimii siis neljällä paikkakunnalla tällä hetkellä (Espoo, Helsinki, Seinäjoki ja Jyväskylä), ja lisää on koko ajan hakusessa. Oiva Perävaunuhuolto toimii Teohydrayli Oy:n alaisuudessa, ja Espoossa onkin samalla pihalla Teohydrauli trailerin varaosineen, Oivahuolto ja katsastus, joten koko paletti on hoidettavissa kerralla. Oivahuolto huoltaa peräkärryt aina 3500 kg asti. Lisäksi toive huoltohenkilöstöltä: kun viet esim. trailerin huoltoon, niin mieluummin ILMAN VENETTÄ KIITOS, jotta homma hoituisi mukavammin. Huoltaminen on huomattavasti helpompaa ja turvallisempaa, kun ylös nostetaan pelkkä traileri. Nythän monella veneilijällä on se aika vuodesta, kun vene on vesillä ja traileri pihamaalla tyhjänä. Oiva tilaisuus varata aika Oivahuolto.fi:stä ja hoitaa vankkuri sellaiseen kuntoon, että onnettomuuden mahdollisesti sattuessa, ei se ainakaan johdu trailerisi kunnosta.

Oivahuolto.fi:n palveluja testataan markkinointiyhteistyössä Teohydrauli Oy:n kanssa.

1-IMG_8740