Metsästyssaalis lautasella

Metsästyssaalis lautasella

Aurajuustosorsaa perunapyreen, salaatin ja hyvän punaviinin kera

Metsästyssaalis talteen ja ruuaksi

Joskus kun käy se peikkomainen flaksi, että saalis osuu kohdalle ja sen vielä saa hyvällä laukauksella mukaansa, niin onhan siitä silloin otettava kaikki mahdollinen hyöty irti. Lihat tarkasti ja taiten talteen ja pakkaseen odottamaan sopivaa mielentilaa, jotta sen sitten ruuaksi valmistaa.

Eilen iski sellainen fiilis, että pakastimesta kaivoin sorsan rintapaloja, ja mietin, että miten laittaisin. No, täytettä fileeseen sisälle (aurajuusto ja valkosipuli), uuniin kerman, sipulin ja porkkanoiden kera. Ja kaveriksi vielä perunapyreetä, sekä loistavaa salaattia, jonka parempi puolisko loihti. Palan painikkeeksi vielä hyvä, riistaruualle tarkoitettu punaviini ja se oli siinä. Enpä muista milloin olisin niin leveästi hymyillyt kuin eilen, kun uunista tuotokset pöydälle nostin. On onni ja ilo asua sellaisessa osassa Suomea, jossa luonto on puhdasta, ja sen antamat antimet vielä todella nautittavia ruuaksi laitettuna.

Ja kun on kunnolliset välineet, joilla herkkuja tehdä, niin on suorastaan nautinto noita väsätä. Ja jos kaappisi kaipaa päivitystä, niin kurkkaa vaikka Kokkiman.com-sivuilta. Niinkuin mainostavat: Herkullisen elämän työkaluja 🙂 Ja oli saalis sitten kalastussaalis tai metsästyssaalis, niin siinä ne ovat raaka-aineet herkulliseen elämään.