Lund-veneet vapakalastajalle

Lund-veneet vapakalastajalle

Lund-veneet vaihtoehto nykyiselle?

Käynti venemessuilla todisti sen, jonka jo sisimmässäni tiesinkin. Jos ja kun kalastusopashommaa alan tosimielellä tehdä (ja niinkuin aion…), niin kalusto menee uusiksi. Se vaan on fakta. Nykyisessä sotaratsussa ei todellakaan ole mitään vikaa, päinvastoin. Se on edelleen hyvä, luotettava ja turvallinen menopeli vesille, ja sillä varmasti pääsee alkuun hommassa. Mutta kun haluaa tarjota tuleville asiakkailleen myös Pro-fiiliksen ja elämyksen koskien koko toimintaa, niin silloin on myös panostettava todenteolla välineisiin ja varusteisiin. Tuliko viimeinen niitti siihen arkkuun  venemessuilla? Ovatko Lund-veneet se seuraava vaihtoehto, joista tuleva menopeli valitaan?

 

1-Lund1

Omaa Lundiaan esittelemässä VMBfishing:n kalastusopas Ville Blomqvist (etuoikealla).

 

Lund-veneet kiinnostivat messuväkeä

Oma aikaisempi kokemukseni noista Lundeista on ainoastaan kahden kalastuskerran mittainen, kun kalastusopas Blomqvistin mukana olen ollut merellä. Piipahdus Lund-veneiden osastolla kertoi kuitenkin sen, että kiinnostusta kyllä löytyy, vaikka vene on Suomen markkinoilla vielä varsin tuore, tai ehkä juuri siksi. Paikalla oli Lund-veneiden edustuksen lisäksi myös kalastusoppaita veneineen ja he kertoivat varsin innokkaasti käyttökokemuksiaan omasta Lund-veneestään. Ja varmasti se paras markkinamies onkin välinettä työkseen käyttävä kalastusopas. Esimerkkejä ja käyttökokemuksia riitti pilvin pimein ja vastauksen sai mieltä askarruttaviin kysymyksiin ammattimiehen varmuudella. Varsin hyvät perustelut sain ajatuksilleni, että miksi juuri Lund olisi se opastoimintaan sopivin, eli THE vene. Lundien ympärillä oli jatkuvasti messuväkeä ihmettelemässä tuota kalastajien tarpeisiin kehitettyä ja suunnilteltua vesikulkuneuvoa. Jopa välillä niin, että oppaiden ja edustajien luo oli väkeä jonossa odottamassa vuoroaan päästäkseen kyselemään veneestä. Lund-veneet siis todellakin kiinnostivat.

1-Lund6

Haukikoira Oy:n opasveneenä toimiva Lund.

 

1-Lund8

Ihmettelyn kohteena Lund 1675 Pro Guide.

 Lund 1625 Fury XL SS

Itse innostuin noista Lundeista, ja todettava oli, että jos haluat olla ammattilainen, niin sitä luokkaa olisi oltava myös varusteiden. Tuo otsikon versio Lund-veneestä olisi itselle ehkä se kaikkein paras vaihtoehto. Lähes samaa kokoa kuin nykyinen veneeni, myös painon suhteen. Reissuun mahtuu se kolme matkustajaa + kuljettaja helposti, ja tilaa on kannella liikkua ja kalastaa. Veneessä 45 litran polttoainesäiliö, joten sillä jo hetken ajelee, kun nämä nykypäivän nelarit eivät ihan kauhesti bensasta tykkää. Lisäksi useita ominaisuuksia, jotka tekevät ammattiveneestä myös perheelle sopivan retkiveneen. Esimerkkinä takapäähän saatava heittotaso, johon saat kiinni erillisen istuimen ns. heittopenkiksi. Ja kun kalastelu loppuu, käännät tuon tason toisinpäin ja sen alta paljastuu kaksi käännettävillä selkänojilla varustettua penkkiä matkustelun ja siirtymien ajaksi. Irrotettavat ja siirreltävät penkit ovat luonnollisesti ilmajousitetut ja kun niitä testaili, niin ei niissä kyllä kotisohvaa tullut ikävä (joka sekään ei ole huono paikka istua…). Lisäksi veneen sisätiloissa ei juurikaan muovia, alumiinia tai vaneria näy. Kaikki on pinnoitettu harmaalla matolla, joka kuulemma säitä ja likaa kestää varsin hyvin. Ja rannassa/trailerilla satamapeite veneen niskaan, niin pysyykin siistinä, ja seuraavalle reissulle on taas mukava lähteä, kun ei tarvitse alkaa venettä siivota kaikenmaailman jätöksistä ja roskista. Lisäksi lattiapinta-alaa on rutkasti enemmän kuin nykyisessä veneessä, vaikka ulkomitat ovatkin lähes samat. Kertoo osaltaan tuosta, että vene on suunniteltu nimenomaan kalastusta varten. Venettä katsellessa ja tutkiskellessa kuulin bloggari-toveri Tomin kommentin, joka jäi mieleen soimaan: Tää on aika pro.

1-Lund7-001

Lundin “sohvat”

 

Säilytystiloja tuossa Lund 1625 Fury XL:ssä, niinkuin muissakin Lund-veneissä, on todella mukavasti, ja niin, ettei niitä kaikkia heti edes huomannut (isommissa malleissa tietysti vieläkin enemmän). Virveleille on säilytystila lattiassa olevan luukun alla ja tuonne mahtuu kuusi vapaa keloineen valmiisiin telineisiin. Muutenkin veneistä löytyy kansivaloa, hapetettavaa sumppua jne jne. Kaikesta huomaa, että venettä kalastajille ovat olleet suunnittelemassa kalastajat. Eipä ihan heti tullut mieleen mitä sieltä olisi puuttunut. Omassa mielessä kieltämättä pyöri ajatus, että tässä voisi olla se seuraavaa meikäläisen vene. Käytäntö toki sitten osoittaisi mahdollliset kehityskohteet, mutta paikalla olleet oppaat kyllä sanoivat, että Lundin kanssa homma toimii. Kaikin puolin.

1-Lund3-001

Tulevaisuuden työtilat suurennuslasin alla?

 

1-Lund4

Lund 1625 Fury XL SS

Jokaisella on omat mieltymyksensä veneisiin riippuen käyttötarkoituksesta, ja niin pitääkin. Liekö tässä se minun seuraava vene vai löytyykö jostain vieläkin sopivampi? Onko malli juuri tuo vai muuttuuko matkan varrella? Sen näyttää aika ja tarve. Mutta kun on olemassa vene, joka sopii noin passelisti esim. heittokalastukseen ja kalastusopastoimintaan, niin miksi sitä ei sitten hankkisi. Olisiko siihen itse niin tyytyväinen kuin esim. muut kyseisillä veneillä ajelevat kalastusoppaat tuntuvat olevan. Mahdollisesti. Todennäköisesti. Tällä hetkellä olen varsin innoissani noista Lundin veneistä, mutta nukutaan nyt vielä yön yli ja mietitään uudemman kerran. Joka tapauksessa, ovat kyllä melkoisen hurjia paketteja nuo Lund-veneet.

Lundin jenkkisivuille voit klikata itsesi tästä.

Lund-veneitä Suomessa myy Lund boats Finland Oy Lohjalla

 

 

2 Responses

  1. Tomi says:

    Pasi karkkiostoksilla.

Comments are closed.