Kokemuksia Patriot Toxic avokelasetistä

Kokemuksia Patriot Toxic avokelasetistä

Saimme testattavaksemme Patriot Toxic -avokelasetin erilaisilla vavanpituuksilla ja positiiviset on fiilikset. Setti on tarkoitettu ensi sijaisesti jigaamiseen, mutta yleiskalastuskin onnistuu.

 

Patriot kela

Herkkä vapa hyvällä tuntumalla

Hiilikuituvavasta on kahdenlaista materiaaliseosta vähän pituudesta riippuen. Vapa on erittäin herkkä ja varsinkin kuitusiimalla välittää tuntemukset hienosti. Jämäkkyys on tietenkin makuasia, itse pidän ehkä vielä tätäkin jämäkämmistä vavoista, mutta tämäkin käy. Kokonaisuus on kevyt ja vapa istuu käteen hienosti. Vavan pää tukeutuu kyynärvarteen erinomaisesti. Vapa toimii hienosti väsytysvaiheessa säästäen jarrua.

Vaparenkaat on valmistettu titaniumoksidista

Vaparenkaat on valmistettu titaniumoksidista

 

Ensituntuma Patriot Toxiciin oli positiivinen yllätys. Vapa istui käteen, oli kevyt pidellä ja kelaus juuri niin smooth, kuin olisi kalliimpikin setti kädessä.

 

Kela vaativammallekin jigaajalle

Patriot Toxic avokelasettiErityisesti olen viehättynyt Toxic-avokelaan, joka vertautuu hintahaarukaltaan monin verroin kalliimpiinkin keloihin. Kelaus on todella tasainen eikä pienintäkään takaliikettä ole kammessa havaittavissa. Jarru toimii moitteetta ja on nopea säätää. Ote on miellyttävä ja pitävä myös sadekelissä. Koko setti on todella kevyt käsitellä ja tässäkin iso merkitys on kelalla. Kätisyyden saa luonnollisesti vaihdettua.

Hiottu kokonaisuus

Ahvenkalastukseen paketti on aivan omiaan, mutta myös haukia ja isompiakin kuhia tällä on tullut nosteltua hyvällä menestyksellä. Ainoastaan vetouistelu vähän isommilla vaapuilla alkaa olla liian tuhtia puuhaa ja vapa taipuu liiaksi. Pienemmillä vieheillä onnistuu tämäkin mainiosti. Itselläni on entisestään Abun setti, joka oli parisataa kalliimpi ja todella vaikea sanoa, miltä osin Toxic jäisi jälkeen, paitsi ehkä juuri vavan jämäkkyydessä. Hintaluokassaan Patriot Toxic on aivan ylivoimainen! Koko paketti lähtee alle kuudenkympin ja kun mukana on valmiiksipuolattu Climaxin 0,18 mm kuitusiima (vetolujuus 13,0 kg), niin on tämä jokaisen vapakalastajan syytä hakea omakseen vaikka varavavaksi. Löytyy tietysti Motonetistä. Lisäksi Patriot Toxicia ovat testanneet useat asiakkaat Naturalbornfishers.com:n järjestämillä opastetuilla kalastusmatkoilla. Heistä hyvin harva on ollut varsinainen pro-kalastaja, ja ovatkin olleet varsin yllättyneitä Toxicin hinta/laatu-suhteesta. Samoilla linjoilla ovat olleet myös vähänkään kokeneemmat virpojat. Menipä eräskin asiakas kalakeikan jälkeen suorilta Motonettiin kyselemään Toxicia. Niin kovasti tykästyi. Enkä ihmettele.

Erityisesti näen Patriot Toxic-avokelasetin olevan täydellinen valinta nuorison välineeksi. Kalastuskokemus muuttuu aivan toiseksi, kun on hyvät välineet, eikä hintakaan pelota, jos käyttö onkin vähän huoletonta. Ja onhan setti räyhäkkään värinenkin. Annoin paketin testattavaksi 11-vuotiaalle pojalleni ja oli kaveri kyllä yhtä hymyä. Peukut ylös ja vahva ostosuositus!

Isommankin kuhan väsyttäminen oli Patriot Toxicilla helppoa puuhaa.

Isommankin kuhan väsyttäminen oli Patriot Toxicilla helppoa puuhaa.