Kevättä kohti

Kevättä kohti

IMG_0633Kuulumisia pitkästä aikaa

Aikaa olisi ollut kirjoitella tänne vaikka kuinka, mutta niin sitä vaan mieluummin puuhaa tuolla pihalla kaikenlaista ennemmin kuin istuu koneen ääressä. Varsinkin tuon viime vuoden aikana, kun vuorotteluvapaalla olin. Mutta niin se vaan meni, kaikenlaista muuta puuhatessa. Ja tuo kaikenlaista sisältää lähinnä kalastusta tai jotain siihen liittyvää, sekä oman yrityksen kehittämistä, markkinointia ja tottakai myös opasreissuja. Hyvä vuosi kaikenkaikkiaan noiden opasreissujen suhteen siihen nähden, että oli vasta ensimmäinen vuosi ja kaikki vasta aluillaan. Siispä iso ja lämmin kiitos kaikille asiakkaille, tukijoille ja yhteistyökumppaneille.

Talvi ja kevät

Viime viikolla tapahtui kauan odotettu (lue: …pelätty…) töihin paluu. Tuostakin huolimatta opastoiminta jatkuu täydellä teholla, koska hakusessa on hieman kevyemmät työvuorolistat, jotta omaa projektia pystyy täydellä teholla pyörittämään. Toivotaan, että menee läpi, koska muuten pitää oikeasti miettiä mitä tulevaisuudessa tekee. Hienosti alkaneen opastoiminnan lopettaminen ei ole vaihtoehto. Noh, aika näyttää.

Messuilla ja muissa tapahtumissa on oltu ja tullaan olemaan talven aikana useammassakin. Kaksipäiväiset Salon messut käytiin läpi, ja kiinnostus paikallisen väestön silmissäkin oli mukavan positiivista kalastamista ja opastoimintaa kohtaan. Hyvä niin! Tämän vkon lopulla käydään Teijon kansallispuistossa järjestettävässä Luonnon päivä-tapahtumassa esittelemässä omaa yritystä, sekä tuota upeaa vesikulkuneuvoa nimeltä Lund. Ja siitähän tuo varsin pikapuoliin jatkaa matkaansa Lohjan kautta kohti Helsinkiä ja Vene 17 Båt -tapahtumaa, jossa sitä voipi käydä ihmettelemässä Lund Boats Finlandin osastolla. Muutamana päivänä olen itsekin messuilla paikalla, juuri Lundin osastolla (kiitos Timo & Aki), sekä Raymarine Finlandin (kiitos Jukka & co.) osastolla. Tervetuloa vaan moikkaamaan!

IMG_20160219_123110

Jonkin verran on ehditty kalastellakin talven mittaan. Ekat pilkkireissut tehtiin joulukuun puolivälissä Västanfjärdin suuntaan. Kuha oli tuolloin mukavasti purulla, vaikkakin eräänä reissuna meikäläistä nöyryytettiin kuusi-nolla kuomani Artsin ja siippansa toimesta. Elämä on. Hassulta kuitenkin tuntui, kun jo muutaman jääreissun jälkeen keli muuttui sikäli lauhaksi, että uuden vuoden aatonaattona laskimme Tomin kanssa veneen vesille ja tehtiin pilkkireissu veneellä. Suomen talvi….

Harvemmin kokeilemani ismete-kalastus sai myös tuulta purjeisiin viime viikolla, kun keräsin siihen kuuluvat kamat ja marssin omaan rantaan testailemaan. Mukavaa puuhaa, pitää kyllä sanoa, vaikkakin vielä oppirahoja maksellaan. Toivottavasti vielä talvea sen verran jatkuu, että tuohonkin kalastusmuotoon pääsee kunnolla sisälle. Vaikkakin siltä vaikuttaa, että tänä keväänä lasketaan vene varsin aikaisin takaisin vesille. Jäitä ei häävisti ole määrältään, eikä se myöskään ole häävin paksua. Tuossa kotisalmessa sitä on n. 25 cm, mutta jo esim. Västanjfjärdissä ainoastaan n. 15 cm ja tämäkin siis sisälahdissa. Ulommas ei mitään asiaa.

Tiedossa olevia testejä

Joulukuun alussa jo saimme testiin ThermaCELL-lämpöpohjalliset, jotka ovat siis langattomat, ladattavat ja toimivat kaukosäädöllä. Niistä tulossa tarkempi esittely vielä tässä talven aikana myöhemmin, mutta ensitestit toki tehty ja kokemukset todella positiiviset. Linkistä pääset katselemaan ensiajatuksiani ThermaCELL-lämpöpohjallisista.

Lisäksi edellisvkolla kumppanimme Ursuit lähetti testiin ja esittelyyn Ursuit Gemino Action-pelastusasun, joka muistuttaa enemmänkin ulkoilupukua kuin pinnalla ja kuivana pitävää pelastusasua. Päälle on koitettu tottakai, mutta vielä sen kanssa on jäihin pudottava. Joten lisää kokemusta ja juttua tulossa myöhemmin. Käsittääkseni tuota Gemino Action-pukua voi käydä hypistelemässä vaikka Venemessuilla Ursuitin osastolla. Tätä kirjoittaessani ei Gemino Actionia vielä Ursuitin sivuilta löytynyt. Sikäli on tuore tuote. Siitäkin juttua ja videota myöhemmin keväällä. Mahdollisesti myös jostain muusta uudesta ja tuoreesta…………..

Sokerina kakun päällä tänään posti toi Teohydraulilta testiin työvalon, jossa luvataan valotehoa 2400 lumenia. Lamppu on varustettu 12:lla ledvalolla, 7,5 metrisellä johdolla ja virtansa tuo ottaa vaikka veneen tai auton “tupakansytkäristä”. Kiinnitys on magneetilla/imukupilla ja pikatestissä ainakin pöydän pintaan takertui siten, että ihan vaan nostamalla oli turha koittaa irrotella. Tässä vielä illan pimetessä tuo lamppu saa ensikasteensa. Veneessä tuota on tarkoitus käyttä pimeän ja hämärän aikaan ajovalona. Katsotaan miten soveltuu. Juttua ja videota tuostakin, kunhan on ehditty testailla kunnolla.

Ollaanpa kuulolla…

Siinäpä sitä taas turinaa. Jos ja kun Venemessuilla kuljeksitte, niin tulkaa ihmeessä jutulle, jos vaan mestoilla olen. Toivotamme kaikille lukijoille, tukijoille ja yhteistyökumppaneille mukavaa lopputalvea ja kevään odotusta. Ja ne teistä, jotka jäillä kuleksitte, niin…let’s be carefull out there! Pysytään poissa tilastoista, eiksni?

Terv. Pasi

Kalastusopas (at) & kalastusbloggari

P.s Kevään haukikeikkoja myydään jo täyttä vauhtia. Muistathan varata omasi ajoissa!

Kalastusopas Pasi Tuike