Suojassa viimalta ja sateelta – JahtiJakt Airtex camo-puku

Suojassa viimalta ja sateelta – JahtiJakt Airtex camo-puku

Joitakin vuosia sitten ostin itselleni JahtiJakt Airtex -eräasun camokuviolla Erätukusta. Koska vanhat käytössäni olleet maastoasut olivat olleet jotakin halvempia perusvaatteita, ajattelin hiukan sijoittaa asuun ja tilata kunnollisen.

Puku saapui ja on ollut sen koommin todella paljon käytössä. Mukana tuli muutakin lisärompetta, kuten camo-kerrasto, lippis, fleece ym. tavaraa. Kestäviä ovat olleet ja ovat kaikki edelleen käytössä.

[singlepic id=10 w=480 h=360 float=]

JahtiJakt Airtex -puvusta voisi käyttökokemusten perusteella mainita, että omani on pitänyt vettä todella hyvin. Toki vuosien saatossa on pitänyt muutamaan otteeseen käsitellä erilaisilla aineilla, jotta veden pitävyys on säilynyt hyvänä. Muutamaan otteeseen on tullut todellisessa rankkasateessa oltua kyseinen puku päällä ja vesi on loistavasti pysynyt ulkopuolella. Samoin tuulta puku pitää hyvin ja onkin usein päällä, kun esim. sorsastusaika alkaa ja olen ajellut veneellä iltaisin passiin kaislikkoon. Taskuja on riittävästi ja ainakin omaan käyttöön ne ovat juuri sopivasti suunnitellut. Kännykkätaskusta saa esim. puhelimen korvanapin näppärästi sitä varten tehdystä reiästä ulos ja taskun vetskarin saa näin ollen kokonaan kiinni, jotta ei tarvitse pelätä luurin tippuvan laidan yli joka kumarruksella.

Toistaiseksi ei täydellistä erävaatetta ole keksittykään. Ja tarkoitan tällä tekstiiliä, joka pitää satavan veden ulkopuolella päästäen hikoilun taas ulos. Kangas kun ei tee eroa kosteuden suhteen, tuli se sitten ihmiskropasta tai taivaalta. Tällaisen älyvaatteen etsiminen siis jatkuu Jahti Airtex puvunkin jälkeen. JahtiJakt Airtex -pukukaan ei hengitä kovin hyvin, vaan on pienenkin liikkumisen jälkeen sisäpuolelta hiestä märkä. Samoin asu ei ole kovin lämmin, joka tietysti on selvääkin, koska mitään lämpöeristeitä ei puvussani ole. Varsinkin keväällä ja syksyllä onkin ollut pieniä ongelmia, että mitä puvun alle laittaa. Jos liikaa vaatetta, niin hiki valuu koskena pitkin selkää ja jos liian vähän, niin sitten palellaan. Alusasun valinta on siis ollut todellista opettelua ja nyt tuntuu, että kultainen keskitie on löytynyt käytön myötä ja kaiken kaikkiaan olen ollut varsin tyytyväinen pukuun kokonaisuutena. Toki jollakin on varmasti se viimeisin versio em. puvusta ja vuosien saatossa on varmasti kehittynyt parempaan suuntaan siitä saadun palautteen myötä.

Kuitenkin, oma kokemukseni on, että sain rahalle sitä vastinetta jota hainkin. Puku on edelleen ehjä ja veden pitävä, ja camokuvion myötä antaa todella hyvän naamion passissa ollessa.